1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Hvordan køber man hus?

Hvordan køber man hus?

Går du og drømmer om at købe dit helt eget hus eller lejlighed? Men synes du, at processen er uklar og uoverskuelig? Har du svært ved at finde ud af, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er? Så læs med her, hvor vi gennemgår de overordnede faser, som finder sted i ethvert boligkøb.

Parcel
Køberrådgivning

Få overblik over din økonomi

Før du begynder at lede efter drømmeboligen, skal du have afklaret, om din økonomi kan holde til et huskøb. Du bør derfor altid tale med en bankrådgiver eller økonomisk rådgiver først, så du får overblik over din økonomiske situation, og om den hænger sammen med dine planer for fremtiden.

Hvis din bankrådgiver giver dig grønt lys, kan det her også være en god idé at få et boligkøbsbevis så du er Købeklar når det rigtige dukker op. Med et boligkøbsbevis har du bankens ord på, at du kan låne et bestemt beløb til din nye bolig - inden du har fundet den.

Læs mere: Sådan regner du ud, hvor meget du kan købe bolig for

Find den perfekte bolig

Så starter jagten på dit nye hjem. Når du finder en bolig, der matcher dine ønsker, er det vigtigt, du undersøger den for eventuelle fejl og mangler. Der kan være usynlige forhold, som gør, at du ikke kan bruge boligen, til detdu vil. F.eks. kan der være lokalplaner eller tinglyste servitutter, som forhindrer dig i at lave fremtidige tilbygninger eller ombygninger til din bolig.

Giv et bud på drømmeboligen

Har du fundet den helt rigtige bolig? Så er næste skridt at give et bud på den. Vær opmærksom på, at udbudsprisen ikke behøver være det samme som salgsprisen. Alt efter omstændighederne kan der derfor være mulighed for at få afslag på prisen.Er der flere, som interesserer sig for boligen, kan sælger sætte gang i en budrunde. Her får alle interesserede mulighed for at give deres bedste bud, og sælger vælger så, hvilket bud der er bedst.

Ved at tilknytte en Køberrådgiver til denne del, så har du en rådgiver der sikrer dig de bedste vilkår og betingelser - der er nemlig mange følelser involveret når man har fundet drømmeboligen.

Skriv under på købsaftalen

Når sælger har accepteret dit bud, skal I begge to skrive under på købsaftalen. Købsaftalen beskriver handlens vilkår og betingelser skrevet ned og er uden tvivl det vigtigste dokument i boligkøbet. Derfor er det rigtig vigtigt, at du læser aftalen godt igennem og forstår den til fulde, inden du skriver under på den. Vi anbefaler, at du som køber får juridisk rådgivning til gennemgang af købsaftalen for at sikre de nødvendige betingelser ved boligkøb.

Husk at du har en fortrydelsesret

Skulle du fortryde boligkøbet, har du en fortrydelsesret på 6 dage. Fortrydelsesretten træder i kraft, fra det tidspunkt boligsælger har skrevet under på købsaftalen. Hvis du vil gøre bruge af fortrydelsesretten, skal du give skriftlig besked til sælger om, at du har fortrudt inden for 6-dagesfristen. Har du og sælger skrevet under på købsaftalen, skal du betale sælger en godtgørelse på 1 % af købsprisen.

Handlen bliver gennemført

Efter du og sælger har skrevet under på købsaftalen, er det tid til, at handlen bliver berigtiget – dvs. den bliver gennemført. Her sker der flere ting: Du laver en deponering, din bank stiller en bankgaranti, og skødet til din nye bolig bliver tinglyst.

Derefter får du nøglen, og du kan nu flytte ind i dit nye hjem.

Køberrådgivning

Har du nogle spørgsmål?

Vi sidder klar til at hjælpe dig godt videre, og glæder os til at hilse på dig!

 

    Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

    Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00