1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Boligkøb uden udbetaling – er det muligt?

Boligkøb uden udbetaling – er det muligt?

Det korte svar er nej. Men det behøver ikke at tage lang tid at forberede økonomien til et boligkøb – særligt ikke med en økonomisk plan. Tiden kan samtidig bruges nyttigt til at undersøge markedet og få det finansielle på plads, så du er klar til et hurtigt boligkøb.

Sol i stuen
Finansiel Rådgivning

I forbindelse med ethvert boligkøb skal køberen finansiere minimum 5% af købssummen selv. Det er et krav fra finanstilsynet. Men det behøver ikke at spænde ben for boligdrømmen. Med en økonomisk plan kan du ofte overraskende hurtigt spare op til udbetalingen uden, at du eller familien skal leve på en sten.

Nogle banker har endda et krav om en udbetaling på 10%. I det tilfælde bør man altid indhente tilbud fra andre banker, hvis det er tilfældet. Bomae er godkendt af finanstilsynet til økonomisk rådgivning og hjælper dig med at få de absolut bedste vilkår både i forhandlingen med banken og ejendomsmægleren.

Når Bomae hjælper med økonomiske planer tager vi afsæt i din eller jeres daglige behov, hvad I sætter mest pris på og hvad I bedst kan undvære alt afhængig af hvor hurtigt det skal gå. Bomae har stor erfaring med at hjælpe købere med at komme i mål med udbetalingen – de fleste har været købsklar efter bare 6 til 12 måneder.

Finansiel Rådgivning

Hvor kan du spare?

 • Bilen: Holder bilen stille det meste af ugen, er der store penge at spare, hvis du vælger at droppe titlen som bilist indtil du har købt boligen. Er den derimod livsnødvendig for pendling til og fra arbejde og for at køre børnene til fritidsaktiviteter, er det ikke det rigtige sted at spare. En typisk dansk bil er 63.000 kr. værd i gennemsnit + det årlige forbrug – her henter du altså en betydelig del af udbetalingen.
 • Rejserne: Ja det er et surt æble at bide i, men to uger i et familiemedlems sommerhus i Danmark i stedet for den store udlandsferie kan være en smutvej til udbetalingen.
 • Restauranterne: Forestil dig hvordan den afkølede hvidvin smager på terrassen eller altanen i din nye bolig. Kan du sætte restaurantbesøgende på hold, er der 12.000 kr. at spare for en gennemsnitlig familie i Region Hovedstaden.
 • Pensionsopsparingen: Det lyder drastisk at røre ved pensionsopsparingen, men for mange danskere er boligen den største pensionsopsparing af dem alle – og skattefri.
 • Underholdningstjenesterne: Kan du slukke for TV’et og nøjes med et par streamingtjenester over sommerhalvåret, er der omkring 4000 kr. at hente.
 • Aktiviteterne: Kan fitnesscenteret skiftes ud med løbeture og armbøjninger i en periode, er der gode penge at spare. Sætter to voksne medlemskabet i fitnesscenteret på bero i 12 måneder, er der ofte 7200 kr. at hente.

Det er naturligvis ikke blot et spørgsmål om, hvor man kan spare mest.

Vi vægter vigtigheden af dine behov og holder det op imod den mulige besparelse. Går du med boligdrømme, men mangler til udbetalingen, så book et uforpligtende med os her og hør mere.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00