1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale

Købsaftalen er det skriftlige aftalegrundlag mellem køber og sælger. Den beskriver de vilkår og betingelser, som begge parter er blevet enige om under forhandlingerne og danner således grundlag for parternes aftale og den resterende del af købsprocessen.
At det er et vigtigt dokument, er dog ikke ensbetydende med, at det er nemt at læse.

Regneark

En købsaftale kan være enormt omfattende og skrevet i et fagsprog, som kan være svært at gennemskue for lægmanden. Derudover kan der også følge mange bilag med til købsaftalen.

Det gør, at du som køber skal holde tungen lige i munden, når du prøver at forstå, hvad der står i de forskellige papirer. Netop derfor kan det være en god idé, at du som køber får din købsaftale gennemgået af en boligadvokat eller juridisk rådgiver.

Når du får juridisk rådgivning, får du en professionel til at gennemgå din aftale, så eventuelle huller og faldgruber bliver opdaget, inden handlen er gået igennem.

Juridisk Rådgivning

Købsaftalen tager ofte udgangspunkt i sælgers interesser

De fleste boligsælgere bruger en ejendomsmægler til at tage sig af boligsalget for dem. Derfor er det også tit ejendomsmægleren, som skriver købsaftalen. Og eftersom ejendomsmægleren varetager sælgers interesser, er der en risiko for, at aftalen er skrevet med øje for sælgers interesser. Efter aftalen er blevet udarbejdet, ligger bolden hos dig. Din opgave vil så være at forstå de forhold, som dokumentet beskriver.

Derudover må du som køber også tage højde for, at en købsaftale ikke er en reel aftale, før køber og sælger har skrevet under på dokumentet. Indtil da er købsaftalen faktisk kun et købstilbud. Ordet ”købsaftale” er derfor ret misvisende, og så længe aftalen ikke forpligter sælger på nogen måde, er der ikke noget, der afholder sælger fra at lave købsaftaler med flere potentielle købere.

Er du derfor ikke hurtig nok med at få gennemgået købsaftalen, når du finder din drømmebolig, risikerer du, at boligen bliver solgt lige for næsen af dig.

Lad os hjælpe dig med at gennemgå din købsaftale

Hos Bomae tilbyder vi uvildig juridisk rådgivning, som udelukkende tager udgangspunkt i dine interesser. Vi har en juridisk rådgiver i huset med mere end 10 års erfaring. Vores juridiske rådgiver er uddannet advokat med speciale inden for fast ejendom og køb af bolig, og han har hjulpet utallige boligkøbere med at gennemskue deres købsaftaler, så de har forstået, hvilke vilkår og betingelser de gik ind til. Og er der forbehold i købsaftalen, vil vores juridiske rådgiver også adressere disse og rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig til dem.

Hos os behøver du dog ikke vente med at få juridisk rådgivning, før du er nået til boligkøbets afsluttende fase. Vores juridiske rådgivning indgår også som del af vores samlede køberrådgivningspakke, som er perfekt til dig, der ønsker tryghed og sparring under hele din købsproces. I den samlede pakke får du både køberrådgivning fra en købermægler, finansiel rådgivning og juridisk rådgivning, som alt sammen vil sikre dig en god købsoplevelse.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

    Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

    Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00