1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Udvidelse af familien og større bolig

Udvidelse af familien og større bolig

At få et barn er en af livets største begivenheder, der medfører mange forandringer. Disse forandringer kan omfatte behovet for en ny bil, justeringer i budgettet, ændringer i barselsvilkår og muligvis et boligskifte.

morogbarn
Førstegangskøber

Det er meget normalt at man går fra mindre til større lejlighed og måske er springet ”endnu større”, hvor det drejer sig om lejlighed til hus eller rækkehus.

Det er her vigtigt at holde tungen lige i munden, da man ofte har en masse forventninger og forestillinger omkring de kommende år, som ikke nødvendigvis holder helt stik. Vi har derfor prøvet at hjælpe dig i processen med denne artikel.

En af de fejl man kan begå, er at købe en bolig som man på et par enkelte år vokser ud af. Der er nemlig mange udgifter forbundet med boligkøbet. Det er både låneomkostninger til banken, flyttemænd, administrationsgebyr i foreningen, nye møbler og meget andet. Derudover er der den faktor, at man ikke kan regne med hvordan boligmarkedet ser ud.

Hvor dyr er din baby?

Der er en del økonomiske overvejelser og forandringer når man får et barn. Der vil komme en masse udgifter i forbindelse med familieforøgelsen, som du selvfølgelig skal tage højde for i dit budget. Det kan fx være udgifter til institutioner og babyudstyr.
Det påvirker altså dit rådighedsbeløb hver eneste måned, og det er derfor vigtigt ikke at sætte sig for stramt i det med faste udgifter til eksempelvis bolig eller bil.

Det er derfor en god ide at opsøge en finansiel rådgiver. I de fleste tilfælde kontakter folk deres egen bankrådgiver, i troen om at de får de bedste lånevilkår derigennem.
Det er langt fra tilfældet… Det er her vi hos Bomae kommer ind i billedet, og indhenter tilbud fra forskellige banker og indhenter det lånetilbud og lånebevis der passer allerbedst til lige netop dig.
Bankerne har et produkt de prøver at sælge dig, hvorimod vi er din ven i nød og indhenter tilbuddene fra bankerne for dig. Bomae's finansielle rådgivere kender alt til arbejdsgangene, da alle har erfaringer indenfor bankverdenen. Det er din sikkerhed til de bedste lånevilkår.

Boligrådgivning

Hvad skal du undersøge før og efter dit boligkøb

Inden du køber

 • Institutioner i området
 • Station nær boligen
 • Skoledistrikter
 • Indkøbsmuligheder
 • Antal værelser
 • Antal kvadratmeter
 • Tjek udendørsområder

Inden du flytter ind

 • Købe vaskemaskine og evt. tørretumbler
 • Køb Kaffemaskine – du får brug for det 😉
 • Husk at du ikke må male som gravid
 • Husk at du ikke må overbelaste din krop med at bære for tungt
 • Undersøg muligheden for boligstøtte hvis det er en lejebolig
 • Skriv op til eventuel institution
 • Skriv op til eventuel skole
 • Overvej svanemærket rengøringsmidler til at rengøre det nye hjem
 • Eventuel optimer mest indeklimaet mest muligt, læs mere her.

Køberrådgivning

Fra boligdrøm til drømmeboligen

At købe bolig er for de fleste den største investering i livet og det kommende lille barn gør som regel ikke, de forhastede beslutninger mere gennemtænkt. Ofte starter man købsprocessen med en lang checkliste med ønsker og krav til drømmeboligen. Det som der typisk sker, er at checklisten bliver kortere og kortere, og til sidst går man på kompromis på nogle af ønskerne.

Det vigtigste er bare at man ikke køber for dyrt fordi man er presset på tid, og i nogle tilfælde vil det måske være en god ide at vente med boligkøbet indtil efter fødslen, hvor man for alvor finder ud af hvad ens behov er. Hvor meget plads skal du bruge? Er altanen et must? Skal det være en andel, ejerlejlighed eller hus? Hvordan tjekker man om det er en sund forening? Spørgsmålene kan være mange, og det er derfor altid en god ide at søge hjælp hos professionelle rådgivere.
Her hos Bomae får du personlig hjælp af rådgiverne, der har siddet på den anden side af bordet, kender til områder, priser, typeboliger og meget mere. Rådgiverne tager sig tilmed af forhandlingen af din kommende bolig. Det er din mulighed for at gå fra boligdrøm drømmeboligen med ro i maven.

De 100’ vis af juridiske dokumenter… puha…

Til sidst, men ikke mindst er der en masse juridiske aspekter der skal tages højde for inden boligkøbet. Almindelige advokatkontorer sætter uret i gang og så tikker dine udgifter ellers bare derudaf. Men en advokat kommer du altså ikke udenom. Der er nemlig 100 vis’ af juridiske dokumenter som skal kigges igennem og tages hånd om. Hos Bomae finder du juridiske rådgivere der står 100% på din side, og du kan altid give os et kald hvis du har spørgsmål eller er utryg ved noget.

Bomae samler altså alle rådgiverne ved et boligkøb, og det gør de som de eneste i Danmark.

Vores mål er at sikre dig en tryg og rolig boligkøbsproces, så du bare kan koncentrere dig om at nyde graviditeten og den kommende fantastiske tid efter fødslen.

En lille ekstra detalje som ofte kan gå hen og blive en udfordring og eventuel merudgift er, at sundhedsmyndighederne anbefaler alle gravide at undgå og male, hvilket der jo som regel er behov for i forbindelse med ind og udflytning. Du kan læse mere her.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00