1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Tips til prisforhandling af dit boligkøb

Tips til prisforhandling af dit boligkøb

At sikre dig boligkøbet til den pris der giver dig ro i maven, kan være en stor udfordring. Vi guider dig gennem processen nedenfor.

Mange boligkøbere køber med hjertet, derfor kan du, hvis du allierer dig med en professionel køberrådgiver være langt bedre stillet ved forhandlingsbordet.

Få en køberrådgiver, som altid er på din side i købsprocessen 

Nabolag
Købermægler

I nedestående guide kan du læse om:

 

Prisforhandling ved boligkøb

Det kan i første omgang være svært at finde ud af, hvad der er den rigtige pris for ejendommen, du ønsker at byde på, specielt hvis du ikke har prøvet det før. Der er mange faktorer der spiller ind, og som kan påvirke, om drømmeboligen kan prisforhandles og blive din. Det kan være en utrolig stressende købsprocess.

Det er især, hvis du er førstegangskøber, at det kan være svært at være ovenpå i en prisforhandling. Er du førstegangskøber og overvejer et boligkøb, kan du læse mere her.

Måske har du oplevet at være ude for at finde din drømmebolig, men ejendomsmægleren siger, at der allerede ligger et bud på ejendommen. Det kan være, at på lige netop den her ejendom har der været rigtig stor interesse, og at boligen allerede er fremvist flere gange i dag.

Lige netop denne situation kan være utroligt stressende og specielt hvis din eneste rådgiver er din bankrådgiver eller boligadvokat, der først efter en underskrevet købsaftale, kigger alle de juridiske dokumenter igennem.

Så hvis du ikke ønsker at stå uforberedt og alene i prisforhandlingen, så læs med i denne artikel og blive lidt klogere på prisforhandling generelt og se vores bedste råd til forhandlingsstrategien der skal hive din drømmebolig i land.

Hvad får man ud af at prisforhandle?

I mange af livets henseender er det normalt at skulle følge sin mavefornemmelse. Men lige når det kommer til at forhandle prisen på din måske kommende bolig, kan det have fatale konsekvenser, at ”købe katten i sækken”.

Det er derfor vigtigt at undersøge alle de aspekter der kan understøtte om prisen på boligen er retvisende, og om det i det hele taget er et boligkøb, du burde gå i krig med. I mange tilfælde kan man få det ud af prisforhandlingen, at man sparer en masse penge.

Det er både vigtigt i forhold dit kommende banklån og medfølgende renter, afdrag, løbetid etc. Men det er også vigtigt at give den bedst mulige pris i forhold til, hvis du pludselig bliver nødsaget til at skulle sælge boligen igen.

Der er selvfølgelig en masse faktorer som er ude af hænderne på dig som boligkøber, men hvis du får prisforhandlet boligkøbet ned i et fair niveau eller for den sags skyld under markedsprisen, så har du i første omgang sikret dig et godt grundlag for din fremtid.

Markedets påvirkning

En af de faktorer der er ude af hænderne på dig som boligkøber, er boligmarkedets tilstand. Markedet indikerer om du befinder dig på købers eller sælgers marked. Hvis udbuddet er stort og køberne er få, befinder vi os på købers marked, og du har derfor bedre forhold for at prisforhandle.

Er der tværtimod et mindre udvalg af udbudte boliger og mange købere, befinder vi os på sælgers marked, og prisforhandling er derfor som regel med en del flere udfordringer. I dette tilfælde kan boligerne bliver udbudt til en alt for høj udbudspris og muligheden for at du køber til en for høj boligpris er større.

Gode råd til prisforhandling ved bolig

Inden du går i gang med at prisforhandle din drømmebolig, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du, inden du går i gang med prisforhandlingen, undersøge markedet grundigt, så du også har mulighed for at sammenligne boligpriserne. Herefter er det også vigtigt, at I sikrer jer, at det er den helt rigtige bolig for jer - og at mavefornemmelsen er der.

Her er andre gode råd og tips til prisforhandlingsprocessen

 • Sørg for, at der er styr på din finansielle situation på forhånd
 • Kend på forhånd din max pris
 • Undersøg referenceejendomme og sammenlign priser - Få eventuelt en byggesagkyndig til at undersøge ejendommens fysiske tilstand
 • Læg på forhånd en forhandlingsstrategi
 • Brug den byggesagkyndiges prisoverslag til forhandlingen ved tjek af fejl og mangler
 • Sørg for god stemning, det giver et godt forhandlingsmiljø
 • Husk på at forhandlingen kan handle om andet end kroner og øre
 • Undgå at forhandle ud fra dine følelser, men følg den lagte strategi

Køberrådgiver

Købermægler ved prisforhandling?

Det er en god idé at alliere sig med professionelle som en købermægler. Købermæglere hos Bomae har tilsammen over 40 års erfaring indenfor boligmarkedet. Bomae tilbyder blandt andet boligrådgivning, juridisk boligrådgivning og finansiel rådgivning.

Christopher Wagner, partner -og Købermægler, udtaler:

”Hvis ejendomsmægleren er på sælgers side, og ikke laver andet end at varetage og rådgive sælgers interesse, hvem er så på din side og rådgiver dig?”

Det er altså en rigtig god idé at søge vejledning til blandt andet prisforhandling og meget andet med en dygtig rådgiver. Sælgers ejendomsmægler vil til enhver tid sørge for, at sikre sælger så god en boligpris og boligkøb som muligt, det er derfor vigtigt at lægge en strategi for prisforhandlingen helt fra start. Nedenfor kan du se et par gode råd fra Bomae’s rådgivere.

En køberrådgiver vil kende markedet, men også være bekendt med ejendomsmæglerens tricks, og det vil hjælpe jer som købere med at stå langt stærkere ved forhandlingsbordet.

Nedenfor kan du se et par gode råd fra Bomae's rådgivere.

Køberrådgivning

Skal vi hjælpe dig med at prisforhandle?

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 72600400, mandag til søndag 9:00-20:00