1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Boligkøb i København

Boligkøb i København

Overvejer du at købe bolig i København? Så læs med her og se, hvordan du forbereder dig bedst muligt.

Lejligheder København
Boligrådgivning

 Overvejer du at bosætte dig i en af verdens bedste byer – så er et boligkøb i København et godt bud. Det er der også adskillige andre som har indset. Derfor er der også kamp om boligerne og priserne bliver dermed også presset i vejret.

Der er mange ting man skal huske inden sit boligkøb og desto bedre man er forberedt - desto bedre bliver ens oplevelse når man skal sikre sin drømmebolig.

Førstegangskøber

 Inden du går i gang med dit boligkøb i København

Forberedelse er alt når du køber bolig – især hvis du vil forsøge, at købe selv og ikke har prøvet det før.

Start med at lægge et detaljeret budget og husk at medbring så meget som muligt. Har du f.eks. en dyr hobby, ryger du eller er du vandt til at bestille en morgenkaffe inden du møder ind på arbejdet.

Et detaljeret budget sikrer, at du ikke bliver overrasket når du har købt din bolig i København. Har du f.eks. undladt, at regne dine vaner med og du dermed har fået et lån på baggrund af et større råderum end du egentligt har. Så risikerer du at gå på kompromis med din levestandard og glæden kan hurtigt forsvinde i dit nyt køb.

En anden fordel ved et grundigt budget, er din forhandlings kraft, når du går i banken, for at indhente tilbud på din finansiering. I dit budget kan du indregne følgende tommelfingerregler så du selv har et nogenlunde overblik over hvor meget du kan købe for.

Rådighedsbeløb pr. måned bør minimum være:
5.000 kr. for 1 voksen
8.500 kr. for et par
+ 2.500 kr. pr. hjemmeboende barn

Læs mere: Rådighedsbeløb ved huskøb

Og din gældsfaktor må som udgangspunkt maksimalt være:
Ejerbolig: 3,5 x hustandens indkomst før skat
Andelsbolig: 1,75 x hustandens indkomst før skat - hvis andelsforeningens økonomi er i orden.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00
  Boligrådgivning

  Hvad er gældsfaktor og hvordan beregner du den?

  Gældsfaktoren er et nøgletal som banken bruger til, at udregne hvor solid din økonomi er og hvor meget du kan få lov til at låne. For at udregne den, skal du dividere din samlede gæld med husstandens bruttoindkomst. Husk at indregne billån, studiegæld, forbrugsgæld og kassekreditter.

  Husk, at du selv skal have sparet minimum 5% af den totale købspris op for at få lov til at låne. Altså, hvis du skal købe for 4 millioner kroner, så skal du minimum have sparet 200.000 kr. op til udbetalingen af dit boligkøb i København.

  Læs mere: Du får ikke det bedste og billigste boliglån i banken

  Nu ved du hvor meget du kan købe for, hvad så nu?

  Alt afhængig af hvor meget du kan købe for, så skal du finde ud af hvilket område af København du helst vil bo i.

  København er delt op i mange dejlig bydele og alle områderne har deres helt egen charme. Derfor er det også vigtigt at man finder den bydel som passer til ens livsstil.

  Bydele hvor du kan købe bolig i København:

  • Kødbyen
  • Christiania
  • Carlsberg byen
  • Christianshavn & Holmen
  • Indre by
  • Dragør
  • Øst Amager
  • Frederiksberg
  • Hellerup
  • Nørrebro
  • Valby
  • Vesterbro
  • Ørestad (Vestamager)
  • Østerbro

  Hvert område af byen har sin egne fordele og karakteristika, hvorfor det er vigtigt at du undersøger byen grundigt. F.eks. så er Carlsberg byen nybyg og et helt nyt område hvor boligkøb i København er muligt. Hvor Christianshavn og Holmen er indbefattet af Smalle brostensbelagte gader, skæve huse, husbåde og hyggelige caféer langs kanalen. På Christianshavn og Holmen finder du samtidigt det maritime liv og mange af Københavns Michelin-restauranter.

  Når du undersøger hvilket område af byen du gerne vil bo i, så tænk samtidigt også over hvilken boligstil du hælder til. Det nybyggede er typisk rent og lidt klinisk og de gamle skæve huse i indre by har typisk høje træpaneler eller andre kendetegn fra den ældre byggestil. Måske leder du endda efter et parcelhus i udkanten af København.

  Boligrådgivning

  Ønsker og behov til dit boligkøb i København

  Når du ved hvor du vil bo og hvor meget du kan købe for, så er det på tide at lave en list over dine ønsker og behov.

  Husk at tænk dine fremtidsperspektiver ind. Har du et barn på vej eller er du ved at være færdig med at studerer. Så kan det typisk betale sig, at kigge efter noget lidt større end hvad du står og har brug her og nu. Omkostningerne ved at købe og sælge er høje, hvilket selvfølgelig skal regnes med ind i dine fremtidstanker når du køber bolig i København.

  Vi anbefaler at man helst tænker 5-8 år frem i tiden. Så er man langsigtet og minimerer sin risiko, både hvis markedet skulle falde og/eller i forhold til omkostningerne ved køb og salg.

  I din liste over ønsker og behov kunne du f.eks. prioriterer og spørge dig selv følgende:

  • Hvor vil du bo?
  • Hvor vigtig er beliggenheden i forhold til f.eks. størrelse? Skal det være børnevenligt? Skal det være i byens oaser? Villa, lejlighed eller parcelhus?
  • Hvor stor og hvor meget plads har du brug for?
  • Hvor mange værelser har du minimum brug for?
  • Skal der være mulighed for gårdmiljø, have eller garage?
  • Har du en hobby eller interesse der skal tages hensyn til?
  • Skal du bo tæt på arbejdsplads, skoler og dagsinstitutioner? Skal du kunne komme til med offentlig, cykel eller bil?
  • Trækker natur eller godt café- og restauranter mest?

  Når du laver denne øvelse i forbindelse med dit boligkøb i København, så vil du opdage at du måske kan gå på kompromis med nogle ønsker og at der er andet som du slet ikke kan undvære.

  Du er nu klar til dit køb af lejlighed eller hus i København

  Nu er du klar til at undersøge markedet og finde det perfekt boligkøb i København. Ved at bruge de digitale søgeagenter, kan du opstille de krav som du har afdækket ved de øvrige øvelser. Du er derfor meget mere konkret og kan hurtigt sorterer i hvad der lever op til dine ønsker. Det giver dig en klar fordel, da markedet løber så hurtigt, at du har forberedt dig grundigt. For når det rigtige dukker op, så er du klar til at slå til.

  Husk at besøge de lokale ejendomsmæglere i det område du overvejer at købe bolig i. De kan nemlig godt have skuffesager liggende som aldrig kommer på nettet af mange forskellige årsager.

  Den rigtige rådgivning kan spare dig flere hundredtusind kroner

  Et boligkøb i København er meget mere end tag over hovedet. Det er rammen og basen for dit liv og rummer derfor dét der er vigtigt for dig. Din bolig og personlighed følges ad og der er derfor rigtig mange følelser involveret i dit køb.

  Det er en farlig cocktail når du laver et boligkøb i København, da du risikerer at betale for meget eller overser alvorlige fejl og mangler.

  Derfor anbefaler vi altid, at gøre brug af køberrådgivning. Med køberrådgivning står du aldrig alene ved et boligkøb, for vi er med dig hele vejen – lige fra gennemgang af boligemner til forhandlinger og godkendelse. Så er du sikker på at få den absolut bedste bolighandel.

  Du kan læse mere om hvorfor Boligrådgivning er en god idé og hvordan det kan hjælpe dig med dit boligkøb i København her.