1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Lånerådgivning: Du får ikke det bedste og billigste boliglån i banken!

Lånerådgivning: Du får ikke det bedste og billigste boliglån i banken!

Får du den rigtige lånerådgivning? Som du måske selv har oplevet eller hørt fra familie, venner eller kollegaer, får man ikke nødvendigvis det bedste og billigste boliglån i banken, i første hug.

Spisebord i lejligheden
Boliglån

Som du måske selv har oplevet eller hørt fra familie, venner eller kollegaer, får man ikke nødvendigvis det bedste og billigste boliglån i banken, i første hug.

Udnyt din unikke situation

Forbrugerrådet Tænk giver deres bud på årsagen. ”Bankrådgiveren har en modstridende dobbeltrolle som sælger og rådgiver, og det kan give interessekonflikter… Vil du have rådgivning, der er uafhængig af salgsmotiver, skal du benytte dig af uafhængige finansielle rådgivere.”

Læs mere: Forbrugerrådet Tænk

Lån til køb af bolig er det største lån i de fleste personers økonomi. Det ved bankerne også - boligkøbere og boligejere er de meste interessante privatkunder for bankerne. Omvendt betyder det for dig, at lån til køb af bolig er en af de mest unikke situationer, du som kunde kan stå i overfor banken. Det kan du udnytte til din fordel og til at få det billigste lån i forhold til dit behov.

For der kan være flere årsager til hvorfor du ikke får det billigste boliglån i forhold til dit behov. Fælles for dem er, at du ikke har udnyttet din unikke position i en tilstrækkelig grad. Det kan skyldes, at dit fokus på prisen sænkes som følge af behovet for lånerådgivning, det kan være at tiden ikke er til det eller at du ikke syntes, at det er rart at forhandle.

Et lån kan hurtigt blive dyrt

Men har du tænkt over, at køber du en ejerbolig til 4 mio. kr. vil du have et lån på 3,8 mio. kr., hvis du har 5% i udbetaling. Over lånets løbetid betaler du op mod 6,5 mio. kr. tilbage. Altså 2,7 mio. kr. i renter. Der er altså rigeligt at forhandle om og ligesom i mange andre købssituationer, er det, at låne til køb af en bolig også en forhandlingssituation.

Det betyder, at selv små forbedringer kan give væsentlige besparelser. Men det er vigtigt, at besparelsen ikke indhentes ved at gå på kompromis med din daglige økonomi. Ligesom det er vigtigt at sikkerheden for din daglige økonomi ikke gør dig handlingslammet i forhold til at opnå det billigste boliglån.

Der kan det også godt betale sig, at få forhandlet om prisen på den kommende bolig, evt. ved hjælp af en købermægler, da f.eks. 100.000 kr. i afslag har en kæmpe effekt på dit kommende lån.

Husk at få flere tilbud

Uanset om du selv tager forhandlingen eller lader andre om det, er det dog ikke løsningen at, gå på kompromis med lånerådgivningen. Derfor kan det være en god ide, at indsamle flere tilbud fra forskellige banker.

Gevinsten ved at tage forhandlingen med banken, kan være den højeste timeløn du nogensinde kommer til at tjene.

Du kan læse om vores finansielle rådgivning og hvordan, den rigtige lånerådgivning, kan hjælpe dig med at indhente flere tilbud fra bankerne. Forbrugerrådet tænk vurderer, at der kan være helt op til 25.000 kroner eller mere at spare om året, hvis man gør sig anstrengelser at undersøge markedet.

Finansiel rådgiver eller lånerådgivning, ikke kun for de rige

Mange har en misforstået opfattelse, at en finansiel rådgiver kun er for de allerrigeste. Det er dog ikke sådan det forholder sig, snarer tværtimod. En finansiel rådgiver kan give dig den rigtige lånerådgivning, på tværs af samtlige bankers produkter. Derfor arbejder de udelukkende på at optimere og rådgive dig om den bedste løsning for din situation. En dygtig rådgiver vil typisk kunne spare dig mange gange deres eget honorar, samt give dig overblikket, trygheden og roen i et komplekst og svært marked.

Kombineret med en Købermægler så vil stå ekstrem stærkt i et kommende boligkøb.

Boliglån

Gode råd når du skal i banken

Når du skal i banken, uanset om det er din egen eller andre banker, så er det en god ide at være godt forberedt tidligt i købsprocessen. Desto mindre tid skal du nemlig bruge senere hen. Det vil give dig et bedre overblik, når tingene bliver hektiske eller går hurtigt.

Når du skal i banken skal du:

 • Have lavet et grundigt budget
 • Lave en beskrivelse af dig og din familie
 • Indstille dig på, at samle dine forretninger ét sted
 • Forberede dine argumenter (god opsparing, god løn, jeg har sjældent eller ingen overtræk m.m.)
 • Fokusér på ikke at blive oversolgt, du har nødvendigvis ikke brug for et MasterCard Gold
 • Sørget for at have en opsparing

Vær dog opmærksom på, at den rigtige lånerådgivning og sammensætning af finansiering kan sparer dig væsentligt mere end de 5.000 – 10.000 kr. Du potentielt kan forhandle gebyrerne ned. Mange bankrådgivere er rigtig dygtige til deres arbejde, dog er de hæmmet til deres egne produkter og kan derfor ikke sammensætte et bankprodukt som er skræddersyet til lige præcis din situation.

Boliglån

Budgettet – husk at være grundig

Det kan lyde som en banal øvelse og mange tænker, at de faktisk har rigtig godt styr på hvad de bruger deres penge på. Men det kan være en fantastisk øvelse, at sætte sig ned og lave et budget på ens indtægter, faste udgifter og variable udgifter. Desto grundigere du er med dit budget, desto bedre overblik har du over hvad du bruger af penge og hvad du rent faktisk har råd til at sidde for, når du skal ud og købe din kommende bolig.

Et godt råd, som kan kræve lidt tålmodighed, er at tage sin netbank op og afstemme hver eneste post man har brugt hen over de sidste 3-6 måneder. Du vil blive overrasket over hvad du bruger penge på og højst sandsynligt også finde steder, hvor du kan spare eller omprioriterer. Måske opdager du, at du bruger mange penge på din morgenkaffe på vej til arbejde eller stadig har et abonnement kørende som du ikke længer bruger.

Vigtigst er dog, at du har et klart billede af din økonomi og ikke bliver ramt af grimme overraskelser når din bankrådgiver eller finansielle rådgiver udfordre, det du selv mente var en sund økonomi, fordi du ikke har gjort plads til de små daglige udgiftsposter som du ikke har sat i budgettet.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00