Boligopsparing: Få råd til din drømmebolig
Overvejer du at købe din egen bolig eller lejlighed? Så skal du have en boligopsparing, så du har til udbetalingen af bolig. Her kan du få gode råd til, hvordan du sparer op til køb af bolig.
Overvejer du at købe din egen bolig eller lejlighed? Så skal du have en boligopsparing, så du har til udbetalingen af bolig. Her kan du få gode råd til, hvordan du sparer op til køb af bolig.
Det er særligt, hvis du er førstegangskøber, at det er godt givet ud at have en solid opsparing. Men opsparingen er altid god at have med, hvis den bolig du skal købe kræver et stort beløb, som overstiger det du får fra salget af tidligere bolig.
Hvis du gerne vil have råd til drømmeboligen er du altså bedre stillet, hvis:
Det kan være en god idé at starte en boligopsparing i god tid - også før, du går med konkrete planer om køb af bolig. Virker det hele meget uoverskueligt?
Det kan være svært at finde hoved og hale i finansieringen af boligen, derfor gør vi hos Bomae boligfinansiering overskuelig med vores finansielle rådgivning.
Du kan få hjælp til finansiering af boligkøb hos banken eller en køberrådgiver, som er på din side fra start til slut.
Når du skal låne penge til boligkøb, kan du maksimalt låne for 95% af selve boligens værdi - og de resterende 5 % skal komme af egen lomme, som minimum. Her er der tale om, at du kan optage enten et realkreditlån eller et banklån - hvor renten varierer. Det anbefales, at du optager størstedelen af dit lån i realkredit, da renten her er lavest - dog kan du højst låne for 80% af boligens værdi kun i realkreditlånet.
Prøv vores låneberegner og se hvad du kan købe for.
Loader...
Hvis du for eksempel skal låne for 1. mio kr til køb af bolig, så skal du som udgangspunkt kunne lægge 50.000 kr. selv. Derfor er det en god idé at have en solid opsparing parat - men det kan godt tage sin tid at få bygget en solid opsparing op fra bunden.
Nej, du kan ikke købe hus uden opsparing - altså penge, du selv skal betale. Før i tiden kunne boligkøbere låne hele købesummen - 80% i et realkreditlån og 20% af banken. Dog dikterer nye regler fra Finanstilsynet, at man som boligkøber skal kunne lægge en udbetaling på minimum 5% af den samlede købesum. Det sker blandt andet ved hjælp af din boligopsparing.
Reglen gælder altså, at jo flere penge du kan lægge, desto mere kan du købe bolig for. Derfor er det en stor fordel at kunne lægge mere i udbetaling, fordi en høj udbetaling viser banken, at du både har styr på økonomien og har en god evne til at spare op.
Det kan godt være svært at få en solid opsparing stablet på benene. Derfor kan det være en god idé først og fremmest at få lagt et budget, så du har et bedre overblik over dine månedlige indtægter og udgifter. Når du har det fulde overblik, er det også nemmere at skære dit forbrug helt ind til benet - så du hurtigere kan få sparet op. Det kan være at kvitte smøgerne eller droppe et abonnement eller to.
Herefter kan du sætte et realistisk mål: Hvor meget vil du gerne spare op - og hvor hurtigt? Det kan også være en god idé at oprette en konto, som udelukkende er til din boligopsparing. I den forbindelse kan du lave en fast overførsel af penge til den konto.
Det kommer meget an på, hvordan dine månedlige udgifter ser ud - og hvor stort dit rådighedsbeløb er. Hvis du kan lægge 1000 kr til side hver måned, udelukkende til din boligopsparing, så vil du have sparet 50.000 kr. op på 4 år.
Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.