Hvad skal du være særligt opmærksom på ved køb af en ejendom på tvangsauktion?
Selve auktionen
Da det kun er personer, som er fysisk til stede eller er fysisk repræsenteret på auktionen, der kan få lov til at afgive et bud, er det vigtigt at vide, at man skal møde op eller sende en repræsentant.
Dertil kan det anbefales at møde op til andre tvangsauktioner inden for at få føling med, hvordan sådan en auktion forløber.
Økonomien
Inden man kaster sig ud i at byde på en ejendom på tvangsauktion, bør man tale med sin bank. Reglerne om betaling er anderledes end ved almindelige frie handler. Som set ovenfor skal man kunne fremlægge en sikkerhedsstillelse på dagen og relativt kort tid efter, kunne betale købesummen (auktionsbuddet), størstebeløbet og andre diverse udgifter.
Det er derfor vigtigt at vide, om man har finansiering fra banken eller fornødne egne midler, inden man byder på en ejendom på tvangsauktion, da ens bud er bindende.
Selve ejendommen, man afgiver et bud på
Lov om forbrugerbeskyttelse ved køb af fast ejendom finder ikke anvendelse på ejendomme, der sælges på tvangsauktion. Dette betyder bl.a.
- Reglen om 6 dages fortrydelsesret, finder ikke anvendelse
- Der udarbejdes ikke tilstandsrapport eller el-installationsrapport, derfor kan der ikke udarbejdes en ejerskifteforsikring. Så finder man efterfølgende skader i huset er man på egen hånd og kan ikke rette krav efter hverken sælger, rekvirenten eller Fogedretten.
Derudover kan der være lejere i ejendommen, som er beskyttet via. lejeloven, og som derfor ikke kan opsiges med virkning fra hammerslaget på tvangsauktionen. Det er derfor vigtigt at tjekke op på, om der er lejere og deres rettigheder.
Du kan læse mere om tvangsauktioner her.