1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Guide til tvangsauktioner

Guide til tvangsauktioner

En tvangsauktion starter med at en udlægshaver i ejendommen begær tvangsauktion af ejendommen til Fogedretten. Denne udlægshaver kaldes rekvirenten, og står, sammen med Fogedretten, for klargørelsen og afholdelsen af tvangsauktionen.

Overvejer I at købe et hus på tvang? Du skal vide, at der her gælder andre regler, end ved et helt almindeligt huskøb. Læs mere om processen i en tvangsauktion herunder.

Alliér dig med en af Bomaes juridiske boligrådgivere, som kan hjælpe dig gennem købsprocessen.

Overvejer du at købe en bolig på tvangsauktion? Så læs vores guide først
Tvangsauktioner

Hvorfor købe et hus på tvangsauktion?

Der kan være en del penge at spare, hvis du vælger at satse på at købe et hus - eller sommerhus - på tvangsauktion. Du kan være heldig at finde boliger til tvangsauktion, som ligger 10-20% under markedsprisen, end ved ejendomme solgt ved fri handel.

Læs med i vores guide til tvangsauktioner her:

Hvor finder man ejendomme på tvangsauktion?

Ejendomme, der skal sælges på tvangsauktion, bekendtgøres mindst 14 dage inden auktionsdagen i Statstidende. Derudover kan ejendomme findes på www.tvangsauktioner.dk og www.itvang.dk.

Herudover kan de også findes på de almindelige boligportaler www.boliga.dk og www.boligsiden.dk.

På disse sider, kan du finde tvangsauktioner i hele Danmark - om du søger tvangsauktion på Sjælland, Fyn eller Jylland, kan du sagtens være heldig at finde drømmeboligen. Her kan du både finde en ejerlejlighed på tvang i København - eller en villa på tvang i Aalborg. Det er derfor også vigtigt, at I bestemmer jer for, hvilket område, som I kunne tænke jer at bosætte jer i, før I starter med at lede.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af hus på tvangsauktion?

Er der tale om en landbrugsejendom? Så er der en række særlige regler, du skal være opmærksom på. Blandt andet skal du have tilladelse fra Landbrugsstyrelsen til at købe ejendommen, men du skal også sørge for at tinglyse auktionsskødet indenfor et år.

Det er også vigtigt, at du ved at du, udover auktionsbudet skal betale det såkaldte størstebeløb og en sikkerhedsstillelse. Størstebeløbet består blandt andet af omkostninger til panthavere, kreditorer og rekvirentadvokaten. Samtidigt skal du straks kunne stilles til sikkerhed for købet - hvilket betyder, at du skal sørge for, før du byder,  at du har den nødvendige finansiering i banken. Det kaldes en sikkerhedsstillelse. Du kan læse mere om sikkerhedsstillelse og størstebeløb her

Desuden er det også vigtigt at du ved, at du typisk ikke vil modtage en tilstandsrapport - og dermed ingen ejerskifteforsikring. Det vil sige, at du selv skal hæfte for boligens fejl og mangler. Derfor vil besigtigelse af boligen altså være meget vigtig.

Må købere besigtige boligen ved tvangsauktion?

Da mulige købere ikke skal købe i blinde, har man mulighed for at besigtige ejendommen sammen med rekvirenten. Man skal dog være opmærksom på, at der kun bliver holdt én besigtigelse for alle interesserede parter. Derfor skal man aktivt holde øje med datoen for besigtigelsen, så man kan nå at få en byggesagkyndig med ud.

Herudover bliver der udarbejdet en salgsopstilling for ejendommen, hvor man finder informationer om ejendommen. Her ser man også de ekstraordinære beløb, der skal betales, da der er tale om en tvangsauktion.

Hvad disse ordinære beløb omfatter, kommer vi til senere. Salgsopstillingen for ejendommen er tilgængelig på de ovenstående hjemmesider.

Tvangsauktioner

Hvor afholdes tvangsauktionen?

Tvangsauktionen afholdes i Fogedretten i den retskreds, hvor ejendommen er beliggende. Først vil rekvirenten fortælle om ejendommen, og derefter vil Fogedretten tage imod bud.

Når der på trods af tre opfordringer ikke bliver fremsat højere bud, slutter auktionen med et hammerslag.

Når man har afgivet et auktionsbud, som bliver hammerslag for auktionen, kan man ikke fortryde buddet.

Man kan derfor ikke fortryde købet.

Du kan læse meget mere om, hvordan man skal forholde sig som køber ved tvangsauktioner.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

    Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

    Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00