1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Du har vundet auktionen! - Hvad nu?

Du har vundet auktionen! – Hvad nu?

Straks efter hammerslaget skal man stille sikkerhed for det auktionsbud, der er givet. Det omtales som en sikkerhedsstillelse. Det er vigtigt at nævne, at sikkerhedsstillelsen ikke er en del af auktionsbuddet/købesummen. Læs mere herunder

En brun auktions hammer

Sikkerhedsstillelse

Straks efter hammerslaget skal man stille sikkerhed for det auktionsbud, der er givet. Det omtales som en sikkerhedsstillelse. Det er vigtigt at nævne, at sikkerhedsstillelsen ikke er en del af auktionsbuddet/købesummen. Sikkerhedsstillelsens størrelse står på sidste side i salgsopstillingen.

Når man har stillet denne sikkerhedsstillelse, får man den faktiske råderet over ejendommen. For at få det juridiske ejerskab over ejendommen, skal man have tinglyst et auktionsskøde. Dette kan dog først ske når:

 • Størstebeløbet er betalt
 • Man har opfyldt auktionsbuddet ved at indfri eller overtage hæftelserne i ejendommen.
 • Man har betalt diverse udgifter.

Størstebeløbet

Størstebeløbet fremgår af salgsopstillingen og bliver nævnt ved auktionens begyndelse. Man er derfor altid oplyst om størrelsen. Beløbet omfatter tvangsauktionens omkostninger, eventuelle ejendomsskatterestancer, forsikringspræmierestancer, mv.

Opfyldning af auktionsbuddet

Hele meningen med auktionen er, at ejendommens kreditorer, prøver at få deres krav dækket. Auktionsbuddet er dog sjældent nok til at dække alle kreditorerne. Derfor vil auktionsbuddet dække kravene, indtil der ikke er flere penge tilbage. Såfremt der stadig er krav i ejendommen, vil sælgeren af auktionsejendommen hæfte personligt for disse.

Diverse udgifter

Det dækker bl.a. auktionsafgiften og tinglysningsafgift ved lån.

Tvangsauktioner

Hvad skal du være særligt opmærksom på ved køb af en ejendom på tvangsauktion?

Selve auktionen

Da det kun er personer, som er fysisk til stede eller er fysisk repræsenteret på auktionen, der kan få lov til at afgive et bud, er det vigtigt at vide, at man skal møde op eller sende en repræsentant.

Dertil kan det anbefales at møde op til andre tvangsauktioner inden for at få føling med, hvordan sådan en auktion forløber.

Økonomien

Inden man kaster sig ud i at byde på en ejendom på tvangsauktion, bør man tale med sin bank. Reglerne om betaling er anderledes end ved almindelige frie handler. Som set ovenfor skal man kunne fremlægge en sikkerhedsstillelse på dagen og relativt kort tid efter, kunne betale købesummen (auktionsbuddet), størstebeløbet og andre diverse udgifter.

Det er derfor vigtigt at vide, om man har finansiering fra banken eller fornødne egne midler, inden man byder på en ejendom på tvangsauktion, da ens bud er bindende.

Selve ejendommen, man afgiver et bud på

Lov om forbrugerbeskyttelse ved køb af fast ejendom finder ikke anvendelse på ejendomme, der sælges på tvangsauktion. Dette betyder bl.a.

- Reglen om 6 dages fortrydelsesret, finder ikke anvendelse

- Der udarbejdes ikke tilstandsrapport eller el-installationsrapport, derfor kan der ikke udarbejdes en ejerskifteforsikring. Så finder man efterfølgende skader i huset er man på egen hånd og kan ikke rette krav efter hverken sælger, rekvirenten eller Fogedretten.

Derudover kan der være lejere i ejendommen, som er beskyttet via. lejeloven, og som derfor ikke kan opsiges med virkning fra hammerslaget på tvangsauktionen. Det er derfor vigtigt at tjekke op på, om der er lejere og deres rettigheder.

Du kan læse mere om tvangsauktioner her.

Tvangsauktioner

Rådgivning

Det kan derfor altid anbefales at tage en byggesagkyndig med ud på besigtigelsen af huset, og derved undgå grumme overraskelser efter købet.

Dertil vil vi opfordre til at søge finansiel og juridisk rådgivning, inden et bud afgives. En finansiel rådgiver kan hjælpe med økonomien, hvor en juridisk rådgiver bl.a. kan hjælpe med at kigge salgsopstillingen igennem, rådgive ift. mulige lejere mv.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00