- Forside /
- Køberrådgivning /
- Juridisk Rådgivning
- Forside /
- Køberrådgivning /
- Juridisk Rådgivning
Juridisk rådgivning
Med en uvildig juridisk rådgiver ved din side undgår du faldgruber, som kan have langvarige og dyre konsekvenser.
Kampagnepris til 7.495 kr. til d. 31. december! (Førpris: 9.995 kr.)
Udarbejdelse af refusionsopgørelse
Gennemgang af købsaftale
Udarbejdelse af skøde
Tinglysning af skøde
Afspil filmen
33 sek
Juridisk rådgivning ved køb af bolig
Skal du finde boligen?
Er du lige startet på din boligrejse? Vi hjælper dig godt fra start med at finde ud af, hvor meget du kan låne, indhente tilbud fra banker og finde boliger, der matcher dine behov og dit budget.
Indhent tilbud fra flere banker
- Få det bedste boliglån
- Indhentning af tilbud fra banker
- Vælg det tilbud, som passer bedst
Juridisk rådgivning
- Gennemgang af købsaftale
- Undgå ubehagelige overraskelser
- Udarbejdelse og tinglysning af skøde
Ønsker du en uforpligtende gennemgang af din situation?
Lad en af vores dygtige rådgivere guide dig sikkert gennem dit boligkøb.
Med uvildig køberrådgivning får du:
- Et trygt og sikkert boligkøb
- Sikring mod at betale for meget
- Vished om, at vilkår og betingelser er i orden
Hvad får jeg med juridisk rådgivning eller boligadvokat?
Vi er din garanti for, at købsaftalen er i orden, og der ikke på et senere tidspunkt dukker aftaler, servitutter og bestemmelser frem, der kan begrænse din brug og rettigheder til dit nye hjem. Rådgiveren yder uvildig rådgivning og varetager kun dine interesser i købsprocessen.
Ejendomsmægleren kan ikke gøres ansvarlig, hvis der er fejl i de oplysninger du får i forbindelse med en bolighandel. Derfor er det altid en god idé at bruge en Juridisk rådgiver, som Bomae, eller en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen og sikre at den lever op til de krav og vilkår, som er blevet aftalt med sælgers professionelle part, ejendomsmægleren.
Et rådgiver- eller advokatforbehold giver dig mulighed for at få en juridiske rådgiver, som Bomae, eller en boligadvokat til at gennemgå alle juridiske dokumenter, efter du har skrevet under på købsaftalen. Godkender advokat eller rådgiver ikke handlen, har du mulighed for at annullere den uden at betale godtgørelse til sælger. Ellers koster det dig 1% af købssummen at trække handlen tilbage.
En bolighandelsadvokat hjælper dig med at bevare overblikket
Der er ingen lov, der bestemmer, hvem det er, der skal udarbejde skødet og betale herfor – det er noget, som køber og sælger bliver enige om i købsaftalen. Vi anbefaler dog, at du får din juridiske rådgiver til at lave og tinglyse skødet. Årsagen er, at den person, der berigtiger skødet, også er den person, som kan fortælle banken, at købesummen er klar til at blive frigivet til sælger.
Overlader du udarbejdelsen og tinglysningen af skødet til sælgers ejendomsmægler, bliver det ejendomsmægler, som står for frigivelsen af købesummen. Med andre ord er det ejendomsmægleren, som bestemmer, hvornår betingelserne for at frigive købesummen er blevet opfyldt.
Er det derimod din egen juridiske rådgiver, som står for udarbejdelsen og tinglysningen, er det dig, som har kontrollen over købesummens frigivelse, og det giver tryghed.
Slutteligt skal man heller ikke undervurdere roen og trygheden, som en erfaren juridisk rådgiver kan give dig i købet. Juridisk rådgivning er altså din garanti for, at du får en god og sikker købsproces.
Vi har samlet en guide til, alt du skal vide om tinglysningsafgift i forbindelse med dit boligkøb.
Rådgivningen omfatter både svære og personlige emner
Ægtepagt, samejeoverenskomst og testamente er ikke ligefrem emner, som de fleste boligkøbere skænker en tanke, når udsigten til et nyt hjem er lige rundt om hjørnet. Ikke desto mindre er det vigtigt, at du tager stilling til dem, da du herved kan sikre dig selv og din familie.
Køber du f.eks. hus sammen med din ugifte samlever, er det en rigtig god idé at få lavet en samejekontrakt.
For modsat gifte par, der køber hus eller ejerlejlighed sammen, så er du og din partner ikke dækket ind under nogen regler, skulle det ske, at I en dag ikke ønsker at eje jeres bolig sammen mere.
Kan du og din samlever f.eks. ikke blive enige om vilkårene for salg af boligen, eller hvem der skal bo i boligen, kan den i værste fald ende på frivillig auktion – en situation, som har mange fællestræk med en tvangsauktion. Dette og meget mere kan din juridiske rådgiver rådgive dig om, så du ikke kommer ud for noget lignende.
Hvilken juridiske rådgiver eller boligadvokat skal man vælge?
Boligadvokaterne har i lang tid været en selvstændig tjeneste på købermarkedet. Som køber kontakter man typisk først den juridiske rådgivning sidst i forløbet til gennemgang af købsaftalen som sikkerhed for boligkøbet og selve berigtigelsen. Nogle gange endda først til at udfærdige skødet.
Hos Bomae tilbyder vi juridisk rådgivning uafhængig af, hvor i købsprocessen du er. At få en rådgiver med tidligt i processen giver dig som køber en større tryghed for, at du gør et godt køb. Bomae er juridisk rådgiver med speciale i fast ejendom.
Skal man have en juridisk rådgiver eller boligadvokat ved huskøb?
Det er ikke et krav, at du skal have en advokat eller juridisk rådgiver ved køb af hus. Men det er alt, alt for dyrt ikke at få juridisk rådgivning, når du køber hus eller ejerlejlighed. Du bruger i forvejen millioner på at investere i fast ejendom, og får du ikke en juridisk specialist ind over købet, risikerer du at lave en dårlig handel.
Det gør, at du måske ender med at sidde i en bolig, som du har købt til en pris langt over den reelle værdi. Eller at du fortryder købet og skal betale 1% af købesummen for at annullere handlen, fordi købsaftalen ikke indeholdt et rådgiver- eller advokatforbehold. Du kan læse mere om fortrydelsesret ved køb af hus.
Selve berigtigelsen af handlen er en vidtfavnende proces, som involverer rigtig meget kontakt til og mellem bank, tinglysning og ejendomsmægler. Især tinglysning og udarbejdelse af skøde er to opgaver, som mange vælger at udlicitere til en juridisk rådgiver – og med god grund.
Du kan læse meget mere her om, hvad en juridisk rådgiver og boligadvokat er.
Er der forskel på juridisk rådgivning fra Bomae og fra en boligadvokat?
Nej, kvalitetsmæssigt er der ingen forskel på juridisk rådgivning fra Bomae og rådgivning fra en boligadvokat. Grunden til, at vi kalder vores ydelse for juridisk rådgivning, er, at vi ikke er et advokatkontor og derfor ikke har rettigheden til at kalde os for boligadvokater – også selvom vi laver det samme.
Med det sagt har vi den fordel, at vi kan tilbyde vores kunder en komplet køberrådgivning, der både indbefatter købermægling, finansiel rådgivning og juridisk rådgivning. Alle tre områder hænger uløseligt sammen; det er svært at yde toprådgivning om den ene uden at komme ind på de andre.
Landsdækkende juridisk rådgivning og boligadvokat
Du kan få juridisk rådgivning, uanset hvor du måtte befinde dig i Danmark. Vi yder både juridisk rådgivning og ydelsen boligadvokat i København og Aarhus. Overvejer du at købe bolig i København?
Læs vores guide og få gode råd til boligkøb i København.
Hvad koster juridisk rådgivning hos Bomae?
Juridisk rådgivning ved boligkøb ligger i samme prisspænd som advokatrådgivning ved boligkøb. Du skal derfor regne med omkring 9.995 kr. for en komplet gennemgang.
Når du vælger en juridisk rådgiver eller en boligadvokat til at rådgive dig, får du en sparringspartner med flere års erfaring ”i marken”, og det skaber tryghed og sikkerhed, når du står foran noget så stort som et boligkøb.
Rådgivning i hele processen
Ønsker du at få rådgivning tidligt i købsprocessen, indgår vores juridiske rådgivning som en del af vores komplette køberrådgivning. Vores køberrådgivning består udover juridisk rådgivning, der er overset fra en uddannet boligadvokat med over 10 års erfaring, også af finansiel rådgivning samt købermægler.
Alle vores rådgivere sidder under samme tag, og det gør, at du hverken skal døje med lange svar- eller behandlingstider. Det bevirker, at de rette rådgivere kan være med i processen fra start til slut, så du får en optimal rådgivning.
Fordelen ved at have os med i hele købsprocessen er, at vores juridiske rådgiver kan komme med juridisk sparring løbende. Dermed er vi allerede inde i din sag, når I når til gennemgang af købsaftalen og berigtigelse.
Afspil filmen
"Bomae har gennem hele forløbet været "vores mand”"
Hvem: Nina og Tim
Hvor: Køge
Ydelse: Køberrådgivning
"Kompetent og passioneret rådgivning fra A til Z"
Hvem: Simone 26 år
Hvor: Boligkøb på Amager
Køberrådgivning: Gennemgang og Godkendelse.
Afspil filmen
“Hvorfor kan man ikke give 6 stjerner?”
Hvem: Lars Sohl
Hvor: Boligkøb i København
Juridisk gennemgang: Gennemgang og Godkendelse.
Mød vores juridiske rådgivere
Oftest stillede spørgsmål om boligadvokat
Prisen for en juridisk rådgiver, som Bomae, eller en boligadvokat varierer alt efter hvem du vælger. Det vil typisk ligge i spændet mellem 7.500-10.000 kr. for normale handler. Er der tale om liebhaverklassen, vil rådgivningen typisk koste omkring 13.500-15.000 kroner.
Vi ved, at ingen boligkøb er ens. Derfor vurderer vi hos Bomae altid vores sager individuelt, før vi kommer med et tilbud. Læs mere om vores erfarne medarbejdere her.
Der er meget, man skal være opmærksom på, inden man begiver sig ud i ens måske største investering i livet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for en dygtig juridisk rådgiver eller en boligadvokat til at kigge diverse dokumenter igennem.
Ens drømmebolig kan være omfattet af aftaler og bestemmelser, der kan begrænse din råderet over boligen. Rådgiveren er din garanti for, at købsaftalen er i orden, og at der ikke pludselig dukker aftaler, servitutter og bestemmelser frem du ikke tidligere kendte til. Vi vil anbefale dig at tage fat i vores dygtige juridiske rådgiver.
Bomae tilbyder en gratis og uforpligtende samtale. Gør noget godt og sikkert for dig selv og kontakt os her.
En Køberrådgiver og juridisk rådgiver eller boligadvokat kan ikke foretage sig det samme stykke arbejde.
En køberrådgiver vejleder dig gennem forhandling af pris og sparer dig for en masse grubler omkring processerne ved et boligkøb.
En juridisk rådgiver er den, der går ind og sørger for, at alle de juridiske aspekter i dit boligkøb er, som de skal være.
Nej, ejendomsmægler må udelukkende repræsentere én side af bordet. Det blev i 2015 vedtaget ved lov (loven om fast ejendom), at ejendomsmæglere fremadrettet kun måtte varetage sælgers interesser. Indtil da kunne ejendomsmæglere godt rådgive køber, selvom vedkommende var ansat af sælger.
I dag kan du komme ud for, at ejendomsmægler anbefaler dig lån og forsikringer i forbindelse med boligkøbet, men realiteten er, at han eller hun får provision for at gøre det. Det er ikke unormalt, at ejendomsmæglere er knyttet til diverse banker og realkreditinstitutter, og det kan afspejle sig i de anbefalinger, som de giver dig.
Derudover kan ejendomsmægler ikke gøres ansvarlig for eventuelle fejloplysninger, som du måtte få i forbindelse med købet. Sådanne forhold understreger kun vigtigheden af, at du får uvildig juridisk rådgivning, når du køber bolig. Med en uvildig juridisk rådgiver ved din side, undgår du faldgruber, som kan have langvarige og dyre konsekvenser.
Vi er rent faktisk bedre forsikret end advokater da Bomae er en finansiel virksomhed