Hvorfor Bomae - hvad er en køberrådgiver?

Køberrådgivning er rådgivere som kan guide boligkøbere hele vejen igennem boligkøbsprocessen. Køberrådgiver som os selv repræsenterer udelukkende køberen og sørger derfor udelukkende for, at køber får de bedste vilkår og den rigtige pris på den kommende bolig. At købe bolig er en stor beslutning og for de fleste - også en af livets største investeringer. Derfor er det vigtigt, at være pakket ind i den rigtige rådgivning.

Mød vores rådgivere

Hvad er en køberrådgiver?

En køberrådgiver eller boligrådgiver er en rådgiver som kan guide boligkøbere hele vejen igennem boligkøbsprocessen. De repræsenterer udelukkende køberen og sørger derfor udelukkende for, at køber får de bedste vilkår og den rigtige pris på den kommende bolig. At købe bolig er en stor beslutning og for de fleste - også en af livets største investeringer. Derfor er det vigtigt, at være pakket ind i den rigtige rådgivning.

Der er derfor to parter på boligmarkedet – sælgere og købere – med hver deres rådgivere, som selvsagt ikke bør have samme logo. Ejendomsmæglere sælger boliger og sætter dermed en øvre pris, udelukkende til fordel for sælger. Køberrådgiver, som Bomae, køber udelukkende boliger og vi fastsætter den nedre grænse for pris, udelukkende til fordel for vores køber.

Hos Bomae dækker køberrådgivning altså over hele købsfasen. Så du kun behøver, at ringe ét sted for, at få besvaret dine spørgsmål.

Køberrådgiver eller advokat?

Mange kender boligadvokaten og har tidligere gjort brug af en, når de har købt deres bolig.

Typisk kommer boligadvokaten ind, i den sidste fase af købet og som regel altid efter man allerede HAR underskrevet købsaftalen. Man køber altså med forbehold for, at advokaten kan godkende aftalen ud fra de juridiske dokumenter.

Derfor er det ikke et spørgsmål om man skal gøre brug af det ene eller andet. Hos os mener vi nemlig ikke, at det ene kan stå alene fremfor det andet.

Nedenfor ser du eksempler på situationer, hvor vores køberrådgivning kan spare dig for besvær, bekymringer og penge.

Gennemgang af boligens tilstand

Når du køber hus, villa eller parcelhus, får du altid udleveret en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, som beskriver tilstanden på den bolig, du har udset dig, samt elinstallationerne i denne. Rapporterne afdækker også eventuelle fejl og skader på hhv. bolig og installationer. Men tilstandsrapporten indeholder også en række andre nyttige og vigtige informationer om ejendommen. F.eks. står der, om der er områder af boligen, som ikke er blevet besigtiget af den byggesagkyndige, eller om ejendommens areal nu også svarer til det tal, der står i BBR.

Som køber kan det være svært at gennemskue, hvilken betydning sådanne forhold har praktisk, juridisk og på lang sigt. Med Bomae ved din side får du et par kritiske øjne på både bolig og rapporter, og du får straks at vide, hvis vi finder punkter, som kan påvirke dit ejerskab både i den nære og fjerne fremtid. Sammen med vores byggesagkyndig sikrer vi altså at du ikke køber et skjult lig.

Gennemgang af dokumenter

Ingen bolighandel uden en masse papirarbejde, desværre. Med vores køberrådgivning får du dog hjælp til at gennemgå de mange dokumenter, der hører til en ejendomshandel. Vi ved nøjagtigt, hvad vi skal kigge efter, så du altid har overblik over, hvordan din situation som boligkøber ser ud, og om der er faktorer, som du kan være ekstra opmærksom på. Ligeledes ved vi, hvis der mangler oplysninger eller dokumenter, som altid bliver givet i en bolighandel. Her vil vi naturligvis kræve, at ejendomsmægler og sælger fremlægger de manglende informationer, så du kan træffe dine beslutninger ud fra et oplyst plan.

Forhandling af pris og vilkår

Forhandling med ejendomsmægler kan være en stor mundfuld selv for flergangskøbere, da man står overfor en professionel, der lever af at handle med boliger. Her kan vi varetage prisforhandlingen på dine vegne, så du aldrig kommer ud for en situation, hvor du føler, at du ikke er klædt godt nok på. Vores mange år i ejendomsbranchen gør, at vi kender det sjællandske og københavnske boligmarked ind og ud. Derfor ved vi lige præcis, hvad der er rimelige priser og vilkår. Når vi repræsenterer dig, arbejder vi naturligvis ud fra denne viden, at du får din bolig til de bedste betingelser.

Gennemgang af købsaftale

Det er kutyme, at ejendomsmægler udarbejder købsaftalen efter forhandlingerne. Eftersom han arbejder for at give sælger den bedste handel, er det altid vigtigt, at købsaftalen bliver grundigt gennemgået for at sikre, at den lever op til de vilkår, som blev aftalt under forhandlingerne. Lægger vi under gennemgangen mærke til urimelige betingelser, som slet ikke har været på tale, vil vi arbejde for at ændre disse, så du får et fair køb.

Berigtigelse af bolighandlen

Når købsaftalen er blevet underskrevet af dig og sælger, er det tid til at berigtige boligkøbet, så du officielt bliver den nye ejer af ejendommen. Når vi berigtiger handlen, sørger vi for, at den bliver gennemført i henhold til, hvad der er aftalt i købsaftalen. Vi udarbejder skødet, og efterfølgende tinglyser vi det. Derudover hjælper vi også med at lave refusionsopgørelsen, som er det sidste regnskab mellem dig og sælger. Derudover sikrer vi også, at sælger først får udbetalt købesummen, når alle detaljer i handlen er på plads.

Få juridisk rådgivning oven i din køberrådgivning

Vi anbefaler klart, at du altid får din købsaftale gennemgået af en boligadvokat. For er der et tidspunkt, hvor det absolut er bedre at være på den sikre side, så er det, når man køber ejendom. Ved at lade en boligadvokat gennemlæse din købsaftale sikrer du, at du ikke skriver under på noget, som ikke blev aftalt under forhandlingerne. Opdager boligadvokaten fejl eller mangler i købsaftalen såsom huller, som senere hen kan begrænse din brug og råderet over dit hjem, vil du blive informeret, så du kan få det rettet.

De fleste boligadvokater yder en selvstændig tjeneste på købermarkedet, hvorfor man som køber kan forvente noget ekspeditionstid. Det kan give skår i boligglæden, når man næsten er i mål, men er nødt til at vente på, at boligadvokaten gennemgår kontrakten.

Det slipper du dog helt for, når du vælger køberrådgivning hos Bomae. Vi har nemlig interne juridiske rådgiver, så der er ikke langt til handling, når du får din købsaftale i hænde. Fordi vi har en intern juridisk afdeling, kan vi også tilbyde juridisk rådgivning tidligere i købsprocessen og ikke kun, når den er ved at blive afsluttet.

Og som altid er det din købermægler hos Bomae, som ordner al kommunikation og administration for dig – både med den juridiske rådgiver og med ejendomsmægler, såfremt der blev fundet urimelige vilkår i købsaftalen.

Skrevet d. 21 oktober 2020