Bolig uden bopælspligt
Hvad betyder det at en bolig er uden bopælspligt?
Læs med i artiklen her og bliv klogere.
Hvad betyder det at en bolig er uden bopælspligt?
Læs med i artiklen her og bliv klogere.
Hvis du ejer en helårsbolig i Danmark har du jf. Boligreguleringsloven pligt til at sikre, at boligen er beboet i minimum 180 dage om året. Det vil sige, at hvis du bor i en bolig uden bopælspligt, hvor du ikke er tilmeldt en folkeregisteradresse, kan du stadig godt have postadresse registreret.
I det øjeblik hvor ejer af boligen tilmelder adressen til folkeregisteret, vil bopælspligten træde til og du har som ejer derfor pligt til enten selv at bebo boligen eller udleje den. Lovgivningen er vedtaget for at sikre at bydele ikke ender med at stå ubeboet. Specielt i Københavns området ses byområder med boliger uden bopælspligt, og det har resulteret i områder hvor en del lejligheder står tomme, hvilket hverken påvirker miljøet eller erhvervslivet i området positivt.
Du kan med fordel købe en bolig uden bopælspligt hvis du fx. som udlandsdansker, ønsker en bolig i Danmark. Det kan også være en fordel for dig der generelt gerne vil investerer i én eller flere boliger. Det giver dig muligheden for at have et sted, uden at du ved lov er tvunget til at udleje den.
Det er netop af denne årsag, at boligerne som regel kan være dyrere udbudt - vi har set tilfælde hvor boliger uden bopælspligt bliver solgt 10-15% dyrerer.
Derudover kan det også have den fordel for dig, der ønsker at investere i mursten, uden at få lejere ind der slider på boligen.
Det kan være svært at finde boliger uden bopælspligt, specielt hvis du ikke søger efter projektlejligheder. Hvis man kigger på Boligsiden har de f.eks. ikke en søgedetalje der understøtter boliger uden bopælspligt. Det er derfor ikke nemt at finde, medmindre du udelukkende er på udkig efter projektboliger. Hvis du ønsker at finde en bolig uden bopælspligt, kan det være en god ide at søge hjælp hos en professionelle boligrådgiver.
Der er en del spørgsmål omkring lejeboliger uden bopælspligt. Det skyldes blandt andet, at en del ejendomsinvestorer opkøber nybyggede projektlejligheder, der endnu ikke har haft registreret folkeregisteradresse. Men hvad går det helt præcist ud på?
Mange udlejere ønsker ikke at risikere tab, ved at sælge boligen med bopælspligt. Der kan nemlig være mulighed for bedre investeringer i, at sælge boligen videre til fx udlandsdanskere der ønsker en bolig, de kan opholde sig i når de er hjemme på visit i Danmark. Derfor er der en del der benytter sig af de fleksible udlejningsmetoder.
På den måde kan en udlejer sikre sig, et bedre salg ved lejeboligen uden bopælspligt.
Det kan også være at udlejer selv er udlandsdansker og på et tidspunkt selv agter at flytte retur til Danmark og derfor ønsker, at kunne beholde og bevare den som en bolig uden bopælspligt.
Står du og overvejer at købe en bolig uden bopælspligt, men har i den forbindelse brug for at få besvaret et par spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os direkte på tlf. 70 40 03 95. Vores juridiske rådgivere står altid stå klar til hjælp. Bomae har samlet alle faserne ved et boligkøb og har derfor både dygtige rådgivere indenfor køberrådgivning, finansiel rådgivning og juridisk rådgivning.
Vi glæder os til at hjælpe dig.
Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.