Ejerudgift
I forbindelse med køb af en fast ejendom vil du støde på begrebet ejerudgift. I denne køberguide vil vi gennemgå hvad ejerudgiften dækker over og hvordan den beregnes.
I forbindelse med køb af en fast ejendom vil du støde på begrebet ejerudgift. I denne køberguide vil vi gennemgå hvad ejerudgiften dækker over og hvordan den beregnes.
Begrebet ejerudgift blev indført i ejendomsmæglerloven i 2015. Dengang blev det gjort til et krav, at man skulle oplyses den samlede månedlige ejerudgift, der var forbundet med, at være ejer af ejendommen. Vi har lavet et overblik over, hvad ejerudgiften dækker og hvad der ikke regnes med i udgiften nedenfor.
Disse udgifter indgår typisk i ejerudgiften:
Der er en række udgifter, som ikke er med i ejerudgiften. For at danne et overblik over dine månedlige udgifter, bør du tage højde for følgende forbrugsudgifter:
Guiden fortsætter efter kontaktformularen
Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.
Vi står klar til at gennemgå og beregne konsekvenserne for dig.
Ejendomsmæglerne som har udarbejdet salgsopstillingen har ansvaret for, at oplysningerne vedrørende ejerudgiften er korrekte.
Hvis det viser sig, at oplysningerne ikke stemmer, efter du har underskrevet købsaftalen så kan du klage over mægleren.
Konsekvensen for mægler er betydelig, de får bl.a. ikke deres salær for handlen så det er i den grad i mæglers interesse, at oplysningerne er i orden.
Det er vigtigt, at vide hvad ejerudgiften er på boligen. Det er nemlig afgørende for, at vurdere om man har råd til at sidde i den.
Det er ikke den afgørende faktor men ejerudgiften er en af de store poster, der skal regnes ind i budgettet. Vi ønsker at vores kunder får et bæredygtigt fundament, derfor er det er vigtigt, at vide om ens økonomi vil kunne bære ejerudgiften. Hvis ens ejerudgift overstiger dit boliglån, renter og forbrug som vand/el i budgettet, så bør man kigge efter en anden bolig.