1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Valg af bank

Valg af bank

Er du i tvivl om hvilken bank, der er den rette for dig?

Så læs med her og bliv klogere på hvilke faktorer du skal have for øje, når du træffer dit valg af bank.

Lommeregner
Finansiel Rådgivning

Hvilken bank skal jeg vælge?

Går du og overvejer at købe bolig? Og er du i den forbindelse ude efter den bank som matcher dig og dine behov bedst? Med overvejelserne om et boligkøb er det helt naturligt at undersøge markedet for boligfinansiering i forhold til boliglån og dermed hvilken bank, som for dig egner sig bedst til at finansiere boligkøbet.

For at finde frem til den bank, som er det bedste match for dig, er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige banker, så du skaber dig et overblik over dine muligheder.

Finansiel Rådgivning

Hvorfor skal jeg indhente flere tilbud?

Konkurrencerådets seneste rapport om realkreditmarkedet konkluderes det, at konkurrencen på boligfinansiering er lav og at forbrugermobiliteten på realkreditmarkedet er meget lav, svarende til at under 2% af alle låntagerne årligt skifter realkreditinstitut.

Det betyder, at den dag du har optaget et banklån, så er du bankens kunde i mange år – altså bliver du en ubevidst forbruger af finansielle produkter. Dette kombineret med at lav konkurrence altid er en ulempe for forbrugeren, og er den primære årsagen til, at konkurrencemyndighedernes klare anbefaling om at afsøge markedet for finansiering i forbindelse med dit boligkøb er opstået.

Vi ved dog, at dagligdagen nemt kan besejre de stærkeste anbefalinger og prioriteter, så selv de kraftigste hensigter ignoreres. Men det bør ikke ignoreres. I stedet bør konklusionen altid være, at der naturligvis skal indhentes forskellige tilbud. Spørgsmålet bør blot være, om det er dig selv, der vil stå for det, eller om du vil have hjælp og køberrådgivning.

Finansiel Rådgivning

Hvordan finder jeg den rette bank?

Det vil altid være en individuel vurdering af dine ønsker og økonomi, som skal ligge til grund for hvilken bank, der er den bedste bank til dig. Det kan være fint at afsøge erfaringer fra omgangskredsen og blive klogere på deres valg af bank. Den bedste løsning vil som udgangspunkt være selv at undersøge sine muligheder hos de forskellige banker, for at finde ud af hvilken bank, som matcher dine behov bedst.

I en sådan situation anbefaler vi altid, at du benytter dig af uafhængig rådgivning, som hjælp til at klargøre dine muligheder. Ved uafhængig rådgivning kigges der blandt andet på:

 • Hvilke services du har brug for
 • Hvad bankens etiske grundlag er og særligt til at tyde bankernes tilbud
 • Hvilken betydning det har for dig. Både nu og her, men også på længere sigt

At lave en vurdering af dit eget behov er svært fordi du, som forbruger, ikke ved, hvad du ikke ved. Men det er vigtigt at være bevidst om sine behov og muligheder, da det netop er et af grundvilkårene i at opnå den bedst mulige løsning. Nedenfor har vi listet nogle af de spørgsmål op, som du kan at stille dig selv, inden du går i gang med at afsøge dine muligheder.

Hvordan ved jeg, at jeg vælger rigtigt?

Det kan være svært, som forbruger, at vurdere og sammenligne løsninger, service, pris og tilbud fra de forskellige banker. Det er vigtigt at sætte sig 100% ind i de forskellige bankers tilbud, så du ikke ender med at vælge det forkerte. I denne sammenhæng skal du huske på, at bankerne forsøger at sælge deres tilbud til dig, så forhold dig altid kritisk.

Vores erfaring hos Bomae er, at mange ofte vægter løsning og service højere end pris. Men alle tre parametre er vigtige at have med i betragtningen, når du skal vælge hvilken bank, der er den bedste for dig og dit boligkøb.

Hos Bomae hjælper vi hvert år mange boligkøbere med at finde den bedste bank, til netop deres forestående boligkøb. Som faglig sparringspartner og bindeled mellem bank og køber, hjælper vi med at navigere i den finansielle jungle, af løsning, service og pris, så det rette match etableres, uanset om det så er nuværende bank, eller en ny bank.

Finansiel Rådgivning

Jeg vil gerne ringes op

 Har du spørgsmål til valg af bank? Udfyldt kontaktformularen og lad os tage en snak

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00