1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Undgå faldgruberne i dit kommende sommerhus køb

Undgå faldgruberne i dit kommende sommerhus køb

Christopher Wagner, Køberrådgiver, har talt med Børsen omkring det at købe et sommerhus og hvad man skal være opmærksom på inden man går i gang. Det kan nemlig være en god idé at tænke sig om en ekstra gang inden man begiver sig ud og køber.

Badebro ved stranden

Boligrådgivning ved køb af sommerhus

Prisen på sommerhuse kan svinge utrolig meget og de mest populære sommerhuse til salg kan være langt dyrere end fritidshuse i andre, mindre populære, områder. Nogle af de første spørgsmål vi som boligrådgiver stiller alle kommende køber er: "Hvad skal huset bruges til?". Oftest er svaret "et fredeligt sted, hvor vi kan læse en bog og være sammen med familien." Og er det behovet, er der ingen grund til at kigge efter dit sommerhus i de absolut dyreste områder i og omkring eksempelvis Tisvildeleje, Gilleleje, Hornbæk og Liseleje. Du vil i mange tilfælde kunne få langt mere for pengene andre steder i landet. F.eks. ville du på Sydsjælland kunne få adgang til skov og strand for det halve af prisen. I dine overvejelser skal du selvfølgelig også huske at tænke transporten ind i dit liv. Har du ikke en bil, så skal du selvfølgelig sørge for at du kan komme til dit kommende hus med det offentlige. Det hjælper i den forbindelse heller ikke, at det er for bøvlet at komme til og fra dit hus. Det vil i hvert fald nedbringe sandsynligheden for at du får det brugt.

Læs hele artiklen hos Børsen: "Sommerhusmarkedet fit et kæmpe dyk..."

Husk de løbende udgifter

Et fritidshus er en stor ekstra udgift i dit private budget og det er derfor også vigtigt, at du kender konsekvenserne på den øget udgift. Husk derfor at beregn alle dine udgifter med i dit budget. Alt fra skatter og afgifter til de daglige vedligeholdelser af huset.

En måde at holde sine udgifter nede er selvfølgelig ved at leje sommerhuset ud når du ikke selv bruger huset.

Her skal man selvfølgelig overveje om det begrænser dit eget brug af huset og evt. spontane ture når man har tiden.

Uanset hvad du overvejer, så hjælper Bomae dig gerne med at få et overblik over dine udgifter og hvad huset skal koste.

På den måde har du et trygt og gennemsigtigt boligkøb for øje hvor du ved hvad konsekvenserne af dit kommende køb har for dig og din familie.

Du kan læse mere om, hvordan en købermægler hos Bomae kan hjælpe dig.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

    Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

    Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00