1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Køb af lejlighed - hvad så nu?

Køb af lejlighed – hvad så nu?

Når du skal købe lejlighed, så er det vigtig at være forberedt og få den rigtige rådgivning. Det kan gå utrolig stærkt med lejlighederne, når de første bliver sat til salg og til de er solgt igen. Derfor kan du sikrer dit køb, ved at være på forkant og godt forberedt.

Regneark
Førstegangskøber

5 hurtige køberfif

 • Læg et budget – regn på, hvad du har råd til og få din bank til at forhåndsgodkende det beløb du kan købe til.
 • Lav en liste over krav og ønsker til din kommende lejlighed og husk at fremtidssikre dig selv. Kan du f.eks. vokse i lejligheden eller skal du sælge hvis familien vokser?
 • Tag fat i en køberrådgiver som kan hjælpe dig under hele boligkøbet. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du bruger en køberrådgiver ved køb af lejlighed eller hus. En købermægler kan tjene sig selv hjem mange gange.
 • Bestil fremvisning inden et åbent hus, så kommer du andre i forkøbet og højner dine chancer for at komme foran i køen.
 • Når du har fundet den rigtige lejlighed, så kontakt dine køberrådgiver med det samme og lad dem tage forhandlingerne og dialogen i den afgørende fase. De kan spare dig for mange penge og ærgrelser.

Køberrådgiver

Hvorfor bruge en køberrådgiver ved køb af lejlighed?

I en bolighandel, har sælger typisk benyttet en professionel repræsentant til at varetage salget. Altså, du vil stå overfor en professionel ejendomsmægler der er vandt til at sælge og forhandle boliger hver dag.

Når du benytter en professionel repræsentant til at varetage købet, så sikrer du, at du også er repræsenteret med en stærk køberrådgiver som fjerner følelserne i købet og arbejder for, at du opnår de bedste vilkår.

Læs mere om hvordan en købermægler hos Bomae kan vejlede dig gennem hele købsprocessen.

Drømmelejlighed på 4.000.000 kr. – hvad koster det?

Når du f.eks. skal købe en lejlighed til 4 mio. kr. skal du som udgangspunkt have en opsparing på 200.000 kr. til den obligatoriske 5% udbetaling.

Herefter kigger man på din gældsfaktor, altså hvad har du i gæld kontra din husstandsindkomst. Tommelfingerreglen diktere at du må have en gældsfaktor på 3 til 3,5 gange din bruttoindkomst, hvis ikke du har anden formue end udbetalingen.

I så fald, kunne din finansiering se således ud:

 • Pris på drømmebolig: 4.000.000 kr.
 • 5 % udbetaling: 200.000 kr.
 • 15 % banklån: 600.000 kr.
 • 80 % realkreditlån: 3.200.000 kr.
 • Renter og omk.: 2.700.000 kr.

Bemærk, at renter og omkostninger koster dig op mod 2.700.000 millioner kr. over lånets løbetid. Det er derfor vigtigt, at få optimeret og justeret dit lån, da selv små forbedringer kan give væsentlige besparelser.

Det er selvfølgelig også noget, vi som Finansiel Rådgiver, hjælper dig med.

Overvejer du et forældrekøb?

Hvis du overvejer at købe lejlighed til dit barn, som et forældrekøb, så har vi skrevet et langt indlæg omkring emnet.

Der er mange overvejelser man skal gøre sig inden man begiver sig ud i et forældrekøb. Man skal dog ikke lade sig skræmme, da det kan være en rigtig god løsning. Hvis du går med overvejelserne så kan du altid ringe og høre om dine muligheder og hvordan vi kan hjælpe.

Alt samlet ét sted

Hos Bomae har vi samlet hele processen, omkring boligkøbet, ét sted. Det betyder at vi tager dig trygt igennem hele købet af din kommende bolig, som led af vores Køberrådgivning. Du har altså kun et kontaktpunkt som sørger for at forhandle med både ejendomsmægleren og bankrådgiver for at opnå de bedste vilkår for dig.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00