1. Forside
 2. /
 3. Køberguides
 4. /
 5. Håndværkertilbud: Fordele og ulemper ved at købe håndværkertilbud

Håndværkertilbud: Fordele og ulemper ved at købe håndværkertilbud

Overvejer du at købe et håndværkertilbud? Håndværkertilbuddet byder på mange muligheder – men også en del begrænsninger. Det er dog vigtigt, at du kender til alle faldgruberne ved håndværkertilbud, inden du køber et håndværkertilbud. 

Bliv meget klogere her – eller få rådgivning og hjælp af en køberrådgiver, som kan hjælpe dig gennem hele købsprocessen. 

Arbejdsmænd renovere

Hvad er et håndværkertilbud?

Et håndværkertilbud er et udtryk, som betegner en bolig, der trænger til en kærlig hånd. Det er tidligere blevet brugt som et nedladende udtryk, men et håndværkertilbud kan godt rumme mange muligheder. Nogle vælger at rive boligen helt ned, for at bygge nyt på grunden - men mange vælger at renovere huset. Hvis huset er meget faldefærdigt, og vil koste alt for mange penge at renovere, så kan det godt være en idé at nedrive. 

Fordele og ulemper ved håndværkertilbud

Der kan både være muligheder og begrænsninger ved et håndværkertilbud - især er der mange ting, du skal være opmærksom på, før du kaster dig ud i et håndværkertilbud.

Fordele ved håndværkertilbud:

 • Ved et håndværkertilbud får du mulighed for at sætte dit helt eget præg på boligen - uden at skulle bygge nyt. Du kan især overveje at købe et håndværkertilbud, hvis du selv har erfaring eller er kyndig inden for håndværksfaget -  og har lyst til selv at bygge eller præge dit drømmehjem. 
 • Et håndværkertilbud er væsentligt billigere end en indflytningsklar bolig

Ulemper ved håndværkertilbud:

 • Det kan tage lang tid at få forvandlet dit håndværkertilbud til et drømmehjem. Og der kan være en del uforudsete omkostninger du kan støde ind i undervejs. 
 • Et håndværkertilbud kan godt blive en noget dyr affære - derfor skal du ikke investere i et håndværkertilbud, hvis du vil spare penge. 
 • Ved håndværkertilbud er det ikke sikkert at ejerskifteforsikringen dækker, hvis der er mange anmærkninger i tilstandsrapporten.

Juridisk Rådgivning

Læg et budget, før du køber håndværkertilbud

Før du køber et håndværkertilbud er det vigtigt, at du lægger et budget for renoveringen, som er realistisk - inden du indgår en bindende handel. Derfor skal du gøre brug af professionel rådgivning - blandt andet ved at du får gennemgået ejendommen med en bolig eller byggesagkyndig. 

På den måde kan du hurtigt få et overblik over hvad der skal ordnes, de forventede udgifter og eventuelle overslag. Det er også vigtigt, at du har en køberrådgiver med på din side, som kan hjælpe dig med at forhandle det helt rigtige tilbud - på baggrund af de fejl og mangler, der findes i boligen.

Book en køberrådgiver her.

Få hjælp af en boligadvokat hos Bomae

Ved et håndværkertilbud er det vigtigt, at du gør brug af en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at navigere i de juridiske aspekter - og som kan have dig i hånden og rådgive dig i alle de ting, du bør være opmærksom på i købsprocessen. 

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

  Du kan læse mere om, hvordan Bomae behandler dine personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00