1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Beliggenhed eller drømmebolig? Hvorfor ikke begge dele?

Beliggenhed eller drømmebolig? Hvorfor ikke begge dele?

Mange boligkøbere oplever ofte, at de i jagten på drømmehuset må gå på kompromis. Særligt bliver der ændret på husets beliggenhed. Men sådan behøver det ikke at være. I denne artikel forklarer vi, hvordan mange boligkøbere kan realisere drømmehuset uden at gå på kompromis med drømmebeliggenhed ved at renovere sig til den helt rette bolig.

Lejlighed ved havnen
Juridisk Rådgivning

Testamente, ægtepagt og samejeoverenskomst

Mange tænker ikke over vigtigheden af at regulere sine personlige og økonomiske forhold, når de køber bolig. Det kan dog være en rigtig god idé at gøre dette i forbindelse med sit boligkøb. Du kan derfor, hvis du får udarbejdet dokumenterne, læne dig tilbage i din nye stue og vide at din formue, aktiver og ønsker bliver respekteret ved død, eventuel samlivsophævelse eller separation/skilsmisse fra din ægtefælle.

Testamente

Alle behøver et testamente, de ved det blot ikke.

Det kan være ubehageligt at tale om, hvad der skal ske med dine penge og aktiver, når du ikke længere er her. Et testamente er dog en livsinvestering, som du i sidste ende, vil være glad for er på plads, når døden på et tidspunkt indtræffer.

Et testamente regulerer hvem der skal arve din formue og aktiver. I Danmark har vi grundet Arvelovens regler tvangsarveret for ægtefælle og børn, også kaldt livsarvinger. Dette betyder at 25% af din formue skal fordeles til din ægtefælle og børn. Resten af din formue kan du frit disponere over.

Hvis du er gift, kan du lave et fælles testamente med din ægtefælle, hvor I kan tilgodese hinanden ved død. Dette betyder, at den efterladte kan få lov til at blive i jeres fællesbolig og arve mest muligt efter ægtefællen, der afgår ved døden først. Grundet tvangsarvereglerne betyder dette, at jeres børn tilsammen får 12,5%, og de resterende 87,5% kan tilfalde den efterladte ægtefælle.

Ligeledes kan ugifte samlevende tilgodese hinanden i et fælles testamente. Men hvis der ikke oprettes testamente, findes der ikke arveret mellem samlevende, og arven vil gå til livsarvingerne, som i en situation som ugift vil være børn eller forældre til den afdøde.

Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at få lavet et testamente. Det kan du både bruge som enlig, samlevende og gift. Se det blot som en mulighed for, at du selv kan bestemme hvem, der skal arve din formue, hvis du afgår ved døden.

Køberrådgivning

 Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

    Eller ring på 70 40 03 36, mandag til søndag 9:00-20:00