1. Forside
  2. /
  3. Køberguides
  4. /
  5. Overblik over udgifter

Overblik over udgifter

Det kan være svært at få et overblik over tallene på en salgsopstilling. Derfor har jeg lavet en guide til hvordan du nemt kan gennemskue og sammenligne udgifterne på de boliger som du er interesseret i.

Få et hurtigt overblik over udgifterne herunder.

Nyhavn og de nærliggende bygninger fra fugleperspektiv

Hvad er en ejerudgift?

Begrebet ejerudgift blev indført i loven af formidling af fast ejendom i 2015.

Dengang blev det gjort til et krav, at man skulle oplyse den samlede månedlige ejerudgift, der var forbundet med at være ejer af ejendommen.

Læs mere om hvad en ejerudgift er - hvad dækker den over

Juridisk Rådgivning

Få overblik på salgsopstilling

Du kan hurtig få et overblik af ejerudgifterne hvis du kigger på salgsopstillingens forside.

Her belyses beløbet af faste udgifter, beregnet pr. måned. Du kan finde en nærmere beskrivelse af fordelingen af udgiften på side 4.

Husk der kan være stor forskel på ejerudgiften efter de nye ejendomsvurderinger, det kan give en markant forskel for nogle købere.

Er du førstegangskøber er det vigtigt at sætte sig ind i de forskellige udgifter, som følger med ved køb af bolig.

Forbrugsudgifter

Her skal du være særlig opmærksom på, at det er som udgangspunkt kun er varmeudgiften der fremgår af salgsmaterialet og derfor skal man være opmærksom på, at udgifter til vand, el, tv og internet skal tillægges.

Udgiften til varme og det estimeret forbrug fra energimærkningen (alternativt sælgers seneste forbrug) står oplyst på salgsopstilling side 3.

Kontantbehov ved køb

Husk at skimte kontantbehov ved køb, der kan være flere omkostninger ved dit boligkøb som ikke er inkluderet i købesummen.

Dette er eksempelvis udgift til:

  • Tingslysningsretten.
  • Ekspeditioner og forsikringsomkostninger.
  • Evt. gæld til fælleslån.

Mist ikke pusten hvis du møder en uoverskuelig udgift til finansieringen af boligen på side 4. Der kan være mange måder at sammensætte finansieringen, så den bedste løsning kan findes til dig og din økonomi.

Vil du have mere input til netop hvordan din finansiering kan se ud, kan du kontakte vores dygtige finansielle rådgivere.

Finansieringsomkostninger

Udgifter til finansiering afhænger naturligvis meget af din økonomi og den bolig du køber.

Der er dog oplyst en standard finansiering på salgsopstillingen side 4.

Standardfinansieringen er et værktøj til brug for at give indblik i hvad det koster at finansiere den pågældende boligen, herunder give mulighed for at kunne sammenholde finansieringsomkostningerne til et potentielt alternativt boligemne. Du skal dog være opmærksom på at standardfinansieringen er fastlagt ved lov (LOFE), og er langt fra den bedste finansiering for alle boligkøbere.

Standardfinansieringen er kontantprisen fratrukket udbetalingen, som udgør 5 % af købesummen oprundet til nærmeste 5.000. Standardfinansieringen fordeles ved 80% realkreditlån og de resterende 15% banklån – begge over 30 år og fastforrentet.

Da Ejendomsmægleren ikke må rådgive nærmere omkring finansiering af din bolig, og det kan være svært at finde hurtig afklaring hos din bank – står vores finansielle rådgivere klar til at hjælpe dig videre herfra.