Gennemgang af købsaftale

Gennemgang af købsaftale

Købsaftalen er det skriftlige aftalegrundlag mellem køber og sælger. Den beskriver de vilkår og betingelser, som begge parter er blevet enige om under forhandlingerne og danner således grundlag for parternes aftale og den resterende del af boligkøbsprocessen. At det er et vigtigt dokument, er dog ikke ensbetydende med, at det er nemt at læse.


En købsaftale kan være enormt omfattende og skrevet i et fagsprog, som kan være svært at gennemskue for lægmanden. Derudover kan der også følge mange bilag med til købsaftalen. Det gør, at du som køber skal holde tungen lige i munden, når du prøver at forstå, hvad der står i de forskellige papirer.

Netop derfor kan det være en god idé, at du som køber får din købsaftale gennemgået af en boligadvokat eller juridisk rådgiver. Når du får juridisk rådgivning, får du en professionel til at gennemgå din aftale, så eventuelle huller og faldgruber bliver opdaget, inden handlen er gået igennem.

Købsaftalen tager ofte udgangspunkt i sælgers interesser

De fleste boligsælgere bruger en ejendomsmægler til at tage sig af boligsalget for dem. Derfor er det også tit ejendomsmægleren, som skriver købsaftalen. Og eftersom ejendomsmægleren varetager sælgers interesser, er der en risiko for, at aftalen er skrevet med øje for sælgers interesser. Efter aftalen er blevet udarbejdet, ligger bolden hos dig. Din opgave vil så være at forstå de forhold, som dokumentet beskriver.

Derudover må du som køber også tage højde for, at en købsaftale ikke er en reel aftale, før køber og sælger har skrevet under på dokumentet. Indtil da er købsaftalen faktisk kun et købstilbud. Ordet ”købsaftale” er derfor ret misvisende, og så længe aftalen ikke forpligter sælger på nogen måde, er der ikke noget, der afholder sælger fra at lave købsaftaler med flere potentielle købere.

Er du derfor ikke hurtig nok med at få gennemgået købsaftalen, når du finder din drømmebolig, risikerer du, at boligen bliver solgt lige for næsen af dig.

Lad os hjælpe dig med at gennemgå din købsaftale

Hos Bomae tilbyder vi uvildig juridisk rådgivning, som udelukkende tager udgangspunkt i dine interesser. Vi har en juridisk rådgiver i huset med mere end 10 års erfaring. Vores juridiske rådgiver er uddannet advokat med speciale inden for fast ejendom og køb af bolig, og han har hjulpet utallige boligkøbere med at gennemskue deres købsaftaler, så de har forstået, hvilke vilkår og betingelser de gik ind til. Og er der forbehold i købsaftalen, vil vores juridiske rådgiver også adressere disse og rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig til dem.

Hos os behøver du dog ikke vente med at få juridisk rådgivning, før du er nået til boligkøbets afsluttende fase. Vores juridiske rådgivning indgår også som del af vores samlede køberrådgivningspakke, som er perfekt til dig, der ønsker tryghed og sparring under hele din købsproces. I den samlede pakke får du både køberrådgivning, finansiel rådgivning og juridisk rådgivning, som alt sammen vil sikre dig en god købsoplevelse.

Jeg vil gerne ringes op

Udfyld kontaktformularen, så vi kan tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med køb og finansiering af din bolig.

Eller ring på 72 600 400, mandag til søndag 9:00-20:00


FAQ - Gennemgang af købsaftale

📝Hvordan gennemgår man en købsaftale?

En købsaftale kan være enormt omfattende og skrevet i et fagsprog, som kan være svært at gennemskue for lægmanden. Derudover kan der også følge flere 100 siders bilag med til købsaftalen.

Netop derfor er det en god idé, at du som køber får din købsaftale gennemgået af en boligadvokat eller juridisk rådgiver. Læs mere her.

🕵️Hvem kan hjælpe mig?

Det er vigtigt at søge vejledning hos professionelle. Det er specielt en boligadvokat eller juridisk rådgiver der er relevant i dette tilfælde. Boligadvokaten vil muligvis anbefale dig at tage fat i en dygtig byggesagkyndig, som sikrer dig en gennemsigtighed i de eventuelle fejl og mangler der fremgår af tilstandsrapporten. Hos Bomae samler vi alle eksperterne under samme tag. Vi har bl.a. dygtige juridiske rådgivere med mange års erfaring og vi har et tæt samarbejde med en meget dygtig byggesagkyndig. Derudover har vi også købermæglere og finansielle rådgivere der står til rådighed. Det sikrer dig en tryg bolighandel med al den rådgivning som du har brug for.
Læs mere om hvad vi kan tilbyde samt vores rådgivere her.

🏷️Hvad koster gennemgangen?

Ingen bolighandler er ens. Derfor kigges der meget individuelt på hver enkelte sag.
Vi vil anbefale dig at søge vejledning hos en køberrådgiver. Køberrådgivning hos Bomae sikrer dig vished for, at du betaler den rigtige pris for din bolig. Vores erfarne købermæglere forhandler for dig, så du kun betaler det du bør for din drømmebolig. Du får altså en uvildig boligrådgiver på din side, som er din professionelle samarbejdspartner der forhandler med sælgers ejendomsmægler.
Prisen kan variere meget alt efter hvilken køberrådgiver du vælger, og hvilke betingelser den enkelte rådgiver tilbyder. I mange tilfælde sparer du mere på afslaget af boligprisen end du betaler til køberrådgiveren. Hos Bomae har vi samlet hele boligkøbet under samme tag og laver en skræddersyet løsning til dig. Har du spørgsmål til købsaftalen eller andet så kontakt os eller læs mere på lige her.

⌛ Hvor hurtigt kan jeg få hjælp?

Hos Bomae giver vi en gratis og uforpligtende samtale, så det eneste du skal starte med er at give os et kald, så skal vi nok guide dig gennem resten af processen.
Hos Bomae behøver du dog ikke vente med at få juridisk rådgivning, før du er nået til boligkøbets afsluttende fase. Vores juridiske rådgivning indgår også som del af vores samlede køberrådgivningspakke, som er perfekt til dig, der ønsker tryghed og sparring under hele din købsproces. I den samlede pakke får du både køberrådgivning, finansiel rådgivning og juridisk rådgivning, som alt sammen vil sikre dig en sikker og effektiv købsoplevelse.